Αυτοκόλλητα

Τα αυτοκόλλητα χάρη στην ευκολία τοποθέτησης σε πλήθος επιφανειών, την προσιτή τιμή τους και την ευρεία γκάμα σε είδη, αποτελούν μία από τις καλύτερες λύσεις οπτικής επικοινωνίας τόσο για σηματοποίηση branding, όσο και σαν διαφημιστική λύση, για μικρά αλλά και για μεγάλα τιράζ (αριθμό τεμαχίων).

Στην Ψηφιακή εκτύπωση μεγάλου εύρους, όταν μιλάμε για αυτοκόλλητα αναφερόμαστε πάντα σε αυτοκόλλητα βινυλίου.

Φυσικά υπάρχουν και χάρτινα αυτοκόλλητα για άλλες χρήσεις, τα οποία δεν ενδείκνυνται για σηματοποίηση ( και αφορούν offset παραγωγή ή ψηφιακή μικρού εύρους).

Αν δεν γνωρίζετε ποιο αρμόζει καλύτερα στις ανάγκες σας, ο έμπειρος συνεργάτης μας, εφόσον του περιγράψετε με ακρίβεια την εκάστοτε ανάγκη, θα σας προτείνει την πλέον κατάλληλη λύση ανάμεσα από μία ευρεία γκάμα σε υλικά και μετεκτυπωτικές εργασίες, δημιουργώντας το ιδανικό προϊόν για εσάς.

Παρακάτω θα βρείτε χρήσιμη ενδεικτική πληροφόρηση σχετικά με τις χρήσεις, τα είδη, τα χαρακτηριστικά τους, την τοποθέτηση και την αποξήλωση κλπ.

Είμαστε στη διάθεσή σας για να επανέλθουμε με την ιδανική λύση για τις ανάγκες σε αυτοκόλλητα για να εξοικονομήσετε κόστος, αλλά και χρόνο για την οπτική σας επικοινωνία, που θα διακριθεί για την ποιότητα και τα ζωντανά της χρώματα.

Ενδεικτικές Χρήσεις – Εφαρμογές :


Βασικά Είδη Αυτοκόλλητων: 

Removable

Αυτοκόλλητο το οποίο επιλέγεται για χρήσεις οπτικής επικοινωνίας - διαφήμισης μικρής χρονικής διάρκειας στις οποίες υπάρχει η ανάγκη να γίνει εύκολη αφαίρεση του μετά την λήξη της καμπάνιας με τα λιγότερα δυνατά ίχνη λεκέδων.

Διάτρητα (Oneway)

Αυτοκόλλητα εξωτερικής επικόλλησης μίας όψης, τα οποία χάρη στην διάτρητη μορφή τους επιτρέπουν την οπτική επαφή από την πλευρά με το μεγαλύτερο ποσοστό φωτισμού. Δημιουργούν σκίαση και ενδείκνυνται για βιτρίνες καταστημάτων. Για να είναι το εικαστικό σας ευδιάκριτο και το βράδυ συνίσταται τις βραδινές ώρες να φωτίζεται το θέμα σας.

Μόνιμα

Ενδείκνυνται για λύσεις που απαιτούν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε καμπάνιες μεγάλων χρονικών περιόδων.

Bubble Free

Αυτοκόλλητα τα οποία ενδείκνυνται για περιπτώσεις όπου η επικόλληση τους δεν γίνεται από εξειδικευμένο συνεργείο και βοηθούν την εύκολη τοποθέτηση χωρίς να σχηματίζονται αντιαισθητικές φυσαλίδες αέρα.

Φωτεινά Αυτοκόλλητα

Φωτεινά είναι τα αυτοκόλλητα τα οποία είναι διαπερατά από το φως και χρησιμοποιούνται σε φωτεινές πινακίδες. Συνδυασμός φωτεινού και μη φωτεινου αυτοκόλλητου μπορεί να δημιουργήσει φωτεινή σήμανση υψηλής αισθητικής κομμένη και ραμμένη στις δικές σας ανάγκες οπτικής επικοινωνίας.

Αυτοκόλλητα για ένδυση Οχημάτων

Πρόκειται για αυτοκόλλητα που επιλέγονται για την σηματοποίηση (μερική ή ολική) οχημάτων και φέρουν ειδικές προδιαγραφές για να διασφαλίσουν την σωστή εφαρμογή, την άψογη αισθητική αλλά και την αντοχή.

Αυτοκόλλητα Δαπέδου

Σηματοποιούν και δίνουν χρώμα σε κάθε δάπεδο. Ουσιαστικά πρόκειται για αυτοκόλλητα στα οποία εφαρμόζεται ειδική πλαστικοποίηση floor για αντοχή και αντιολισθητική ιδιότητα.

Αυτοκόλλητο Μαυροπίνακας

Πρόκειται για αυτοκόλλητο το οποίο έχει ειδική επεξεργασία και επιτρέπει την γραφή με κιμωλία, όπως και σε ένα κλασσικό μαυροπίνακα. Περαιτέρω μπορεί να εκτυπωθεί απευθείας κάποιο εικαστικό δημιουργώντας έτσι το δικό σας μοναδικό αυτοκόλλητο μαυροπίνακα, συνδυάζοντας την αισθητική και την χρηστικότητα.

Αυτοκόλλητα Βιτρώ

Ουσιαστικά πρόκειται για αυτοκόλλητο αμμοβολής, στο οποίο τυπώνεται έγχρωμο εικαστικό, δημιουργώντας την αίσθηση βιτρώ. Άλλη μία εξαιρετική εφαρμογή της ψηφιακής εκτύπωσης για διακοσμητικές προσιτές και γεμάτες χρώμα λύσεις.

Άλλα χαρακτηριστικά αυτοκόλλητων :

Γυαλιστερά ή Ματ

Επιλογή ανάμεσα σε γυαλιστερή ή ματ εκτυπώσιμη επιφάνεια για να συνάδει σύμφωνα με τις ανάγκες, το ύφος και το εικαστικό σας.

Ράχη

Η πίσω όψη του αυτοκόλλητου μπορεί να είναι απλή λευκή , γκρι ή μαύρη. Η ράχη επιλέγεται ανάλογα την επιφάνεια που θα επικολληθεί. Αν σε αυτή υπάρχουν δυσχρωμίες ή δημιουργικό με έντονες χρωματικές αντιθέσεις το οποίο θέλουμε να καλύψουμε με νέο εικαστικό, για να επιτύχουμε σωστή, ομοιόμορφή και πλήρη κάλυψη (για να μην «φεγγίζει» το παλιό εικαστικό) θα σας προτείνουμε αντίστοιχα την ράχη που αρμόζει για την εκάστοτε περίπτωση.

Εξωτερικής ή Εσωτερικής Επικόλλησης

Αυτοκόλλητα εξωτερικής επικόλλησης είναι τα αυτά που τοποθετούνται σε οποιαδήποτε επιφάνεια με την κόλλα να βρίσκεται στην ράχη (πλάτη του αυτοκόλλητου). Για περιπτώσεις όπου θέλουμε το αυτοκόλλητο να βρίσκεται στην εσωτερική πλευρά μια τζαμαρίας, τότε χρησιμοποιούμε εσωτερικής επικόλλησης. Έτσι διασφαλίζουμε ότι δεν είναι εκτεθειμένα σε φθορές από κάποιες καιρικές συνθήκες (πχ βροχή, υγρασία). Επίσης είναι πιο ασφαλής λύση για την αποφυγή αποκόλλησης ή παραμόρφωσης τους από βανδαλισμούς.

Μονής ή Διπλής Όψης

Στα αυτοκόλλητα μονής όψης έχουμε εκτύπωση μόνο στην μία επιφάνεια του αυτοκόλλητου, στην πλευρά δηλαδή όπου δεν υπάρχει κόλλα, ενώ στα διπλής όψης με συγκεκριμένη τεχνική δημιουργείτα προϊόν στο οποίο το θέμα απεικονίζεται και στις δύο όψεις , εσωτερικά αλλά και εξωτερικά τις βιτρίνας.

Μονομερικά , πολυμερικά ή cast (χυτά)

Ο διαχωρισμός αυτός είναι πολύ εξειδικευμένος και ουσιαστικά εφόσον δώσετε πλήρη περιγραφή των αναγκών σας ο συνεργάτης μας θα σας προτείνει την πλέον κατάλληλη λύση. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα παρακάτω. Μονομερικά είναι πιο προσιτά και ενδείκνυνται για ευθείες επιφάνειες. Τα πολυμερικά είναι ανώτερης ποιότητας και οι κατασκευαστές δίνουν μεγαλύτερη ονομαστική διάρκεια ζωής. Τα cast τα οποία επιλέγονται κυρίως για εφαρμογές σχετικές με ένδυση οχημάτων χάρη στην ελαστικότητα τους , βοηθώντας έτσι στην καλύτερη δυνατή κάλυψη και εφαρμογή σε καμπύλες επιφάνειες.

Τοποθέτηση - Αποξήλωση Αυτοκόλλητων

Εξειδικευμένο συνεργείο, αναλαμβάνει την τοποθέτηση κατόπιν συνεννόησης για την ώρα και το μέρος της τοποθέτησης. Οι εργασίες μπορούν να γίνουν και πέραν των εργάσιμων ωρών, ανάλογα τις ιδιαιτερότητες και τις απαιτήσεις του σημείου. Σημαντικό ρόλο για την ταχύτερη εξυπηρέτησή σας παίζει η σαφής πληροφόρηση που θα λάβουμε για τις ιδιαιτερότητες του σημείου, όπως για παράδειγμα το ύψος του σημείου και η τυχόν χρήση γερανού για την τοποθέτηση. Πριν την τοποθέτηση θα σας ενημερώσουμε, ανάλογα την επιφάνεια και το είδος του υλικού που θα επικολληθεί, για τυχόν προεργασίες που θα πρέπει να έχουν γίνει, όπως πχ να είναι καθαρές οι επιφάνειες ή αν πρόκειται για επικόλληση σε τοίχο, να είναι είναι ασταρωμένος και βαμμένος.

Μετεκτυπωτικές Επεξεργασίες:

Απλή κοπή ή Μορφοκοπή

Απλή κοπή εννοούμε όταν το σχήμα του αυτοκόλλητου είναι παραλληλόγραμμο, ενώ μορφοκοπή εννοούμε όταν παίρνει οποιοδήποτε άλλο σχήμα. Το μηχάνημα suma που διαθέτουμε δίνει μορφή στο αυτοκόλλητο σας από ένα απλό κύκλο έως οποιαδήποτε μορφή ή πολύπλοκο σχήμα, με μόνο περιορισμό την φαντασία του δημιουργού του εικαστικού σας.

Ξεφλούδισμα

Σε φύλλα αυτοκόλλητου τυπώνεται επαναλαμβανόμενα το εικαστικό σας και το μηχάνημα suma κόβει κόβει μόνο το αυτοκόλλητο όχι τη ράχη, ούτως ώστε να πάρετε φύλλα με πολλά αυτοκόλλητα για να μπορείτε με ευκολία να τα βγάλετε και να τα κολλήσετε στην επιφάνεια που θέλετε.

Πλαστικοποίηση

Για καλύτερη αντοχή του αυτοκόλλητου, ειδικά όταν είναι εκτεθειμένο σε εξωτερικό χώρο, συνίσταται η χρήση πλαστικοποίησης. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε γυαλιστερή ή ματ απόδοση. Για περιπτώσεις αυτοκόλλητου δαπέδου εφαρμόζεται πλαστικοποίηση floor, η οποία προσδίδει την αντοχή και την αντιολισθητική ιδιότητα που επιβάλλετε για τέτοιες εφαρμογές.

Διάρκεια Ζωής

Τα αυτοκόλλητα με βάση την ονομαστική διάρκεια ζωής τους από τους κατασκευαστές χωρίζονται σε διετίας, τριετίας, πενταετίας, ενώ η maximum διάρκεια που δίνουν οι κατασκευαστές για το πλέον ανθεκτικό αυτοκόλλητο είναι τα επτά έτη. Η αντοχή είναι ονομαστική, καθώς ποικίλει εξαιτίας άλλων μεταβλητών και παραγόντων όπως το σημείο τοποθέτησης και τις συνθήκες που επικρατούν σε αυτό (θερμοκρασία, υγρασία , ζέστη, τυχόν γδαρσίματα ή χτυπήματα, τις καμπύλες της επιφάνειας κλπ).

 

Πελατολόγιο