Όροι και Προϋποθέσεις

Όροι Χρήσης


Το www.elikon-print.gr είναι το ηλεκτρονικό κατάστημα έκθεσης υπηρεσιών, μέσω του διαδικτύου, της Εταιρείας Περιορισμένης Ευθύνης με την επωνυμία «ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ – ΕΛΙΚΩΝ ΕΠΕ», η οποία εδρεύει στον Ταύρο Αττικής (οδός Ταύρου 19-21, ΤΚ 17778, ΑΦΜ 997792685 ΔΥΟ Ά ΑΘΗΝΩΝ ). Πριν εισέλθετε και περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας, σας καλούμε να συμβουλευτείτε τους παρακάτω όρους και προϋποθέσεις, που εφαρμόζονται ειδικά για τη χρήση της ηλεκτρονικής σελίδας της εταιρείας μας, που βρίσκεται στην διεύθυνση www.elikon-print.gr, μέσω της οποίας μπορείτε να ενημερωθείτε για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.
Βεβαιωθείτε ότι συμφωνείτε με τους παρακάτω όρους και προϋποθέσεις, δεδομένου ότι η περαιτέρω χρήση και η περιήγησή σας στην ως άνω ιστοσελίδα, συνεπάγεται τη ρητή και ανεπιφύλακτη συγκατάθεση και συναίνεση σας με αυτούς.


1. Όροι
H επιχείρηση διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί μονομερώς ή να ανανεώνει τους παρόντες όρους και τις προϋποθέσεις των συναλλαγών, που γίνονται μέσω της ηλεκτρονικής της σελίδας, σύμφωνα με τις ανάγκες της και τα συναλλακτικά ήθη. Αναλαμβάνει επιπλέον, την υποχρέωση να ενημερώνει τους χρήστες για τυχόν τροποποιήσεις καθώς και για οποιαδήποτε αλλαγή, μέσω της παρούσας ιστοσελίδας.


2. Παρεχόμενες Πληροφορίες & Προϊόντα – Υπηρεσίες
H επιχείρηση δεσμεύεται ως προς την ποιότητα, την πληρότητα και την εγκυρότητα των πληροφοριών που παρατίθενται στην ιστοσελίδα της www.elikon-print.gr, τόσο όσον αφορά στα ακριβή στοιχεία που εκτίθενται όσο και των παρεχόμενων υπηρεσιών, υπό την επιφύλαξη τυχόν τεχνικών ή τυπογραφικών λαθών, που δεν μπορούν να προβλεφθούν ή που έχουν προκύψει ακούσια ή λόγω διακοπών λειτουργίας της ιστοσελίδας από λόγους ανωτέρας βίας.


3. Τρόποι Παραγγελίας
Όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες μας είναι διαθέσιμα στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση www.elikon-print.gr, η οποία ενημερώνεται σε καθημερινή βάση. Παραγγελίες μπορείτε να κάνετε με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

 1. Μπορείτε να έρθετε στην έδρα μας στην οδό Tαύρου αρ. 19-21, 17778, Ταύρος Αττικής, όπου θα προχωρήσετε στην επιθυμητή παραγγελία και θα ενημερωθείτε για τον τρόπο εξόφλησης.
 2. Για τηλεφωνικές παραγγελίες καλέστε μας στο 2104829500, Δευτέρα έως και Παρασκευή μέχρι τις 16:00 το απόγευμα.
 3. Με αποστολή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., όπου θα αναφέρετε την επιθυμητή παραγγελία σας.

Διευκρινίσεις:
 • Για να εκδοθεί τιμολόγιο απαραίτητα στοιχεία είναι η επωνυμία, η δραστηριότητα, το ΑΦΜ καθώς και η ΔΟΥ στην οποία ανήκει η επιχείρηση σας.
 • Μετά την παραγγελία σας, με οποιονδήποτε από τους ανωτέρω τρόπους, θα λαμβάνετε από την εταιρεία μας επιβεβαιωτικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).


  • 4. Περιορισμός Ευθύνης
   Η επιχείρηση δεν ευθύνεται έναντι των πελατών / χρηστών για ζημιές που τυχόν προκύψουν από την εκτέλεση ή μη της παραγγελίας τους (εκτός των περιπτώσεων της παραγράφου 9. «Υπαναχώρηση / Επιστροφή – Αντικατάσταση Προϊόντων»).
   Σε καμία περίπτωση η επιχείρηση δεν φέρει ευθύνη για τυχόν απαιτήσεις νομικής ή αστικής ή/και ποινικής φύσης ούτε για τυχόν ζημία (θετική, ειδική ή αποθετική, η οποία ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, διαζευκτικά ή/και σωρευτικά συνίσταται σε απώλεια κερδών, δεδομένων, διαφυγόντων κερδών, χρηματικής ικανοποίησης, κ.τ.λ.) από επισκέπτες του δικτυακού τόπου ή τρίτους από αιτία που έχει σχέση με τη λειτουργία ή μη ή/και τη χρήση του δικτυακού τόπου ή/και σε αδυναμία παροχής υπηρεσιών ή/και πληροφοριών που διατίθενται από αυτόν ή/και από τυχόν μη επιτρεπόμενες παρεμβάσεις τρίτων σε προϊόντα ή/και υπηρεσίες ή/και πληροφορίες που διατίθενται μέσω αυτού.
   Οι χρήστες είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την αξιολόγηση και επιλογή των προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρονται από την ιστοσελίδα και η επιχείρηση δεν φέρει καμία ευθύνη σε σχέση με την ορθότητα της επιλογής των χρηστών, ή τυχόν ασυμβατότητες μεταξύ προϊόντων – λογισμικών – υπηρεσιών που παρέχονται από αυτή. Πριν λάβετε οποιαδήποτε απόφαση ή λάβετε οποιαδήποτε ενέργεια που μπορεί να επηρεάσει εσάς ή την επιχείρησή σας, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο επαγγελματία σύμβουλο.


   5. Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας
   To πλήρες περιεχόμενο της ιστοσελίδας, όπως αυτό διαμορφώνεται κάθε φορά, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων, παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της επιχείρησης και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων. Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, αναλογική / ψηφιακή εγγραφή και μηχανική αναπαραγωγή, διανομή, μεταφορά, downloading, μεταποίηση, μεταπώληση, δημιουργία παράγωγης εργασίας ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό πάροχο του Περιεχομένου του διαδικτυακού αυτού τόπου. Τυχόν αναπαραγωγή, επανέκδοση, φόρτωση, ανακοίνωση, διάδοση ή μετάδοση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του Περιεχομένου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης γραπτής άδειας της επιχείρησης ή οιουδήποτε άλλου νόμιμου δικαιούχου των ανωτέρω πνευματικών δικαιωμάτων. Τα ονόματα, εικόνες, λογότυπα και διακριτικά γνωρίσματα που αντιπροσωπεύουν την επιχείρηση ή/και την ηλεκτρονική ιστοσελίδα www.elikon-print.gr ή/και τρίτα μέρη συμβεβλημένα με αυτούς καθώς και τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους, είναι αποκλειστικά σήματα και διακριτικά γνωρίσματα της επιχείρησης ή/και του www.elikon-print.gr ή/και των άνω τρίτων μερών και προστατεύονται από τους ελληνικούς, κοινοτικούς και διεθνείς νόμους περί εμπορικών σημάτων και βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας. Σε κάθε περίπτωση η εμφάνιση και έκθεσή τους στην ιστοσελίδα www.elikon-print.gr δεν θα πρέπει κατά κανένα τρόπο να εκληφθεί ως μεταβίβαση ή εκχώρηση άδειας ή δικαιώματος χρήσης τους.


   6. Ευθύνη Χρήστη
   Οι χρήστες της ιστοσελίδας www.elikon-print.gr αποδέχονται ότι δεν θα χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική ιστοσελίδα της επιχείρησης για αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με e-mail ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου είναι παράνομο, βλαβερό, απειλητικό, προσβλητικό, ενοχλητικό, συκοφαντικό, δυσφημιστικό, χυδαίο, άσεμνο, λιβελογραφικό ή που να αποτελεί παραβίαση του απορρήτου κάποιου άλλου, να δείχνει εμπάθεια, ή να εκφράζει φυλετικές, εθνικές ή άλλες διακρίσεις, να δύναται να προκαλέσει βλάβες σε ανήλικους με οποιονδήποτε τρόπο, δεν δικαιούται να μεταδοθεί σύμφωνα με την νομοθεσία ή τις συμβατικές ή διαχειριστικές σχέσεις (όπως εσωτερικές πληροφορίες, ιδιοκτησιακές και εμπιστευτικές πληροφορίες που αποκτήθηκαν ή αποκαλύφθηκαν ως μέρος εργασιακών σχέσεων ή που καλύπτονται σε συμφωνίες εμπιστευτικότητας), να παραβιάζει οποιαδήποτε ευρεσιτεχνία, εμπορικό σήμα, εμπορικό μυστικό, πνευματικά δικαιώματα ή άλλα ιδιοκτησιακά δικαιώματα τρίτων, να περιέχει ιούς λογισμικού ή οποιουσδήποτε άλλους κώδικες, αρχεία ή προγράμματα, που έχουν σχεδιαστεί με σκοπό την διακοπή, την πρόκληση βλάβης, την καταστροφή ή τον εξοπλισμό της λειτουργίας οποιουδήποτε λογισμικού ή υλικού υπολογιστών, ηθελημένα ή αθέλητα να παραβαίνει την ισχύουσα ελληνική και κοινοτική νομοθεσία και των διατάξεων αυτής, να δύναται να παρενοχλήσει τρίτους με οποιοδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε περιεχόμενο χρησιμοποιείται για συλλογή ή αποθήκευση προσωπικών δεδομένων σχετικά με άλλους χρήστες.


   7. Αξιοπιστία
   Το υλικό που εμφανίζεται στον Ιστότοπό μας παρέχεται χωρίς καμία εγγύηση, όρους ή εγγυήσεις ως προς την ακρίβεια του. Στο βαθμό που επιτρέπεται από το νόμο, εμείς και τρίτα μέρη που συνδέονται με εμάς αποκλείουμε ρητά:
   (α) Όλοι οι όροι, οι εγγυήσεις και άλλοι όροι που διαφορετικά θα μπορούσαν να υπονοούνται από την ισχύουσα νομοθεσία.
   (β) Οποιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε άμεση, έμμεση ή επακόλουθη απώλεια ή ζημία που υπέστη οποιοσδήποτε χρήστης σε σχέση με τον Ιστότοπό μας ή σε σχέση με τη χρήση, την αδυναμία χρήσης ή τα αποτελέσματα της χρήσης της Ιστοσελίδας μας, οποιουσδήποτε ιστότοπους συνδέονται με αυτόν και οποιοδήποτε υλικό δημοσιεύτηκε σε αυτό, συμπεριλαμβανομένης, χωρίς περιορισμό, ευθύνης για: απώλεια εσόδων ή εσόδων · απώλεια επιχειρήσεων απώλεια κερδών ή συμβάσεων · απώλεια αναμενόμενων εξοικονομήσεων · απώλεια δεδομένων · απώλεια καλής θέλησης σπατάλη διαχείρισης ή χρόνου γραφείου · και για οποιαδήποτε άλλη απώλεια ή ζημία οποιουδήποτε είδους, ωστόσο προκύπτει και αν προκαλείται από αδικοπραξία (συμπεριλαμβανομένης αμέλειας), παραβίαση συμβολαίου ή άλλως, ακόμη και αν είναι προβλέψιμο, υπό την προϋπόθεση ότι αυτή η προϋπόθεση δεν εμποδίζει αξιώσεις για απώλεια ή ζημία στην ενσώματη περιουσία σας ή οποιεσδήποτε άλλες αξιώσεις για άμεση οικονομική ζημία που δεν εξαιρούνται από καμία από τις κατηγορίες που αναφέρονται παραπάνω.


   8. Ασφάλεια
   Η επιχείρηση λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία του θέματος της ασφαλείας των Προσωπικών Δεδομένων των χρηστών καθώς και των ηλεκτρονικών συναλλαγών τους λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, με τις πιο σύγχρονες και προηγμένες μεθόδους, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ασφάλειά τους. Όλες οι πληροφορίες, οι οποίες σχετίζονται με τα προσωπικά τους στοιχεία και τις συναλλαγές τους, είναι ασφαλείς και απόρρητες.


   9. Προσωπικά Δεδομένα
   Η επιχείρηση δεσμεύεται για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, των χρηστών της ιστοσελίδας και των πελατών της τηρώντας τον νόμο Ν.2742/97 σχετικά με την προστασία από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Τα προσωπικά σας στοιχεία ζητούνται, καταγράφονται και χρησιμοποιούνται μόνο για την εξυπηρέτησή σας από την επιχείρησή μας. Τα προσωπικά σας στοιχεία δεν πρόκειται να δοθούν σε καμία περίπτωση σε άλλες εταιρείες ή φορείς χωρίς την άδεια σας, ενώ βάσει του νόμου προστασίας προσωπικών δεδομένων μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτά όποτε το επιθυμείτε.
   Γενικά
   Σε περίπτωση που κάποιος χρήστης διαφωνεί με τους όρους της επιχείρησης με ηλεκτρονική διεύθυνση www.elikon-print.gr, όπως αυτοί περιγράφονται άνωθεν, οφείλει να απέχει από την χρήση του, ειδάλλως έχει αποδεχτεί τις προϋποθέσεις λειτουργίας του. Οι όροι χρήσης, στο σύνολο του περιεχομένου τους ή μεμονωμένα, δύνανται να αλλάξουν ή να μετατραπούν οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς προειδοποίηση.
   GDPR
   Από τις 25.05.2018 έχει τεθεί σε εφαρμογή ο νέος ευρωπαϊκός Γενικός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Η ατομική μας επιχείρηση, συμμορφούμενη στις διατάξεις του παραπάνω Κανονισμού, ακολουθεί Πολιτική Απορρήτου για τις δραστηριότητές της. Με βάση τον Νέο ΓΚΠΔ χρειαζόμαστε ρητά τη συγκατάθεσή σας για την κατοχή και εν γένει επεξεργασία (συλλογή, καταχώριση, οργάνωση, καταγραφή, διάρθρωση, προσαρμογή, ανάκτηση, αναζήτηση πληροφοριών, αποθήκευση, επεξεργασία, διατήρηση, συσχέτιση ή συνδυασμός συμπλήρωση, αλλαγή, διόρθωση, διαγραφή) των δεδομένων σας και για το λόγο αυτό ζητούμε να επιβεβαιώσετε / επικαιροποιήσετε τα προσωπικά σας στοιχεία και σας γνωστοποιούμε ρητώς τα παρακάτω:
   Προσωπικά δεδομένα που τηρούνται : Η επιχείρησή μας διατηρεί τα στοιχεία που είναι απολύτως αναγκαία για την συνεργασία μαζί σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, ηλεκτρονική διεύθυνση, αριθμό τηλεφώνου σταθερού ή κινητού, επάγγελμα, είδος δραστηριότητας, ΑΦΜ και ΔΟΥ).
   Σκοπός επεξεργασίας: Η επιχείρηση τηρεί τα προσωπικά σας δεδομένα ως πελάτη της στα πλαίσια της μεταξύ μας σύμβασης. Περαιτέρω χρησιμοποιούμε αυτά για να επικοινωνούμε μαζί σας για να σας γνωστοποιήσουμε νέα προϊόντα / προγράμματα της εταιρίας μας καθώς και να σας παρέχουμε σχετικό πληροφοριακό υλικό ή τυχόν νέα προσφορά ή πρόταση συνεργασίας.
   Τόπος και διάρκεια τήρησης : Τα προσωπικά δεδομένα και στοιχεία σας φυλάσσονται στη βάση δεδομένων της εταιρίας μας που τηρούμε στις εγκαταστάσεις μας και διατηρούμε για όσο χρόνο διαρκεί η μεταξύ μας σύμβαση παροχής υπηρεσιών.
   Τα δικαιώματά σας :
   Η επιχείρηση σέβεται απόλυτα τα δικαιώματά σας με βάση τον ΓΚΠΔ και σας γνωστοποιεί ότι οποτεδήποτε μπορείτε:

   • Να αιτηθείτε ενημέρωση για το κατά πόσο τα προσωπικά σας δεδομένα υφίστανται ή όχι επεξεργασία και περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την πραγματοποιούμενη επεξεργασία,
   • Να αιτηθείτε τη διόρθωση ανακριβών προσωπικών σας δεδομένων ή τη συμπλήρωσή τους,
   • Να αιτηθείτε τη διαγραφή, τον περιορισμό επεξεργασίας και τη φορητότητα των δεδομένων που σας αφορούν και
   • Να εναντιωθείτε στην επεξεργασία αυτών.
   • Για την άσκηση των παραπάνω δικαιωμάτων σας αλλά και για οποιαδήποτε ενημέρωσή σας σχετικά με την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε οποτεδήποτε να επικοινωνείτε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

   Η προστασία των προσωπικών δεδομένων του Πελάτη διέπεται από τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων 2016/679/ΕΕ και από το ισχύον εθνικό και ευρωπαϊκό νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο για την προστασία προσωπικών δεδομένων. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την χρήση των προσωπικών δεδομένων του Πελάτη διαβάστε την Πολιτική Προστασίας από την Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων, πατώντας εδώ.


   10. Iοί, Χάκινγκ και άλλα αδικήματα
   10.1. Δεν πρέπει να κάνετε κακή χρήση του ιστότοπού μας εισάγοντας εν γνώσει σας ιούς, trojans, worms, logic bomb ή άλλο υλικό που είναι κακόβουλο ή τεχνολογικά επιβλαβές. Δεν πρέπει να επιχειρήσετε να αποκτήσετε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στον Ιστότοπό μας, στον διακομιστή στον οποίο είναι αποθηκευμένος ο Ιστότοπός μας ή οποιονδήποτε διακομιστή, υπολογιστή ή βάση δεδομένων συνδεδεμένη στον Ιστότοπό μας. Δεν πρέπει να επιτεθείτε στον ιστότοπό μας μέσω επίθεσης άρνησης υπηρεσίας ή επίθεσης διανομής άρνησης υπηρεσίας.
   10.2 Παραβιάζοντας αυτήν τη διάταξη, θα διαπράγατε ποινικό αδίκημα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Θα αναφέρουμε οποιαδήποτε τέτοια παραβίαση στις αρμόδιες αρχές επιβολής του νόμου και θα συνεργαστούμε με αυτές τις αρχές αποκαλύπτοντας την ταυτότητά σας σε αυτές. Σε περίπτωση παραβίασης, το δικαίωμά σας να χρησιμοποιήσετε τον ιστότοπό μας θα παύσει αμέσως.
   10.3 Δεν θα είμαστε υπεύθυνοι για τυχόν απώλεια ή ζημιά που προκαλείται από μια κατανεμημένη επίθεση άρνησης υπηρεσίας, ιούς ή άλλο τεχνολογικά επιβλαβές υλικό που μπορεί να μολύνει τον εξοπλισμό του υπολογιστή σας, τα προγράμματα υπολογιστών, τα δεδομένα ή άλλο ιδιόκτητο υλικό λόγω της από μέρους σας χρήσης του ιστότοπού μας ή στη λήψη οποιουδήποτε υλικού δημοσιεύτηκε σε αυτό ή σε οποιονδήποτε ιστότοπο που συνδέεται με αυτό.


   11. Διάφορες Διατάξεις
   11.1 Αυτοί οι Όροι Χρήσης και η από μέρους σας χρήση της Ιστοσελίδας διέπονται από τους νόμους της Ελλάδας, ανεξάρτητα από την επιλογή των νομοθετικών διατάξεων. Τα δικαστήρια γενικής δικαιοδοσίας που βρίσκονται εντός της Ελλάδας, θα έχουν αποκλειστική δικαιοδοσία για οποιεσδήποτε και όλες τις διαφορές που προκύπτουν από, σχετίζονται με ή αφορούν αυτούς τους Όρους Χρήσης ή / και την Ιστοσελίδα ή στις οποίες αυτοί οι Όροι Χρήσης ή / και ο Ιστότοπος αποτελούν υλικό γεγονός.
   11.2 Εάν αποφασίσουμε να παραιτηθούμε από οποιαδήποτε παραβίαση της υποχρέωσης που προκύπτει από αυτούς τους Όρους Χρήσης, αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε παραιτηθεί από οποιαδήποτε άλλη παραβίαση ή μελλοντικές παραβιάσεις. Όλα τα δικαιώματα και τα ένδικα μέσα βάσει αυτών των Όρων Χρήσης είναι αθροιστικά και δεν αποκλείουν οποιαδήποτε δικαιώματα ή ένδικα μέσα που προβλέπονται από το νόμο ή από οποιαδήποτε άλλη συμφωνία.
   11.3 Εάν οποιοδήποτε μέρος των Όρων Χρήσης κριθεί άκυρο ή ανεφάρμοστο σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, των αποποιήσεων εγγύησης και των περιορισμών ευθύνης παραπάνω, τότε η άκυρη ή εκτελεστή διάταξη θα θεωρηθεί ότι αντικαθίσταται από μια έγκυρη, εκτελεστή διάταξη που ταιριάζει περισσότερο με την πρόθεση της αρχικής διάταξης και το υπόλοιπο της συμφωνίας θα συνεχίσει να ισχύει.

Πελατολόγιο